sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Taustaa

Olen reilu kolmekymppinen kotiäiti Lapista. Olen koko ikäni ollut normaalipainoinen mutta silti aina jossain määrin tyytymätön kroppaani ja koittanut jojo laihdutella aina muutamaa kiloa. Niin nimen omaan jojo laihdutin, eli kun sain kilot pois palasin vanhaan huolettomaan ruokailuun/herkutteluun ja kilot palasi korkojen kera takaisin. Olen kokeillut hyvällä ja vähän huonommallakin menestyksellä erilaisia dieettejä, useampia Fitfarmin nettivalmennuksia (superdieetti, lite, bikini challenge), onpa minulla ollut personal trainer jaksojakin mutta silti en koskaan ole päässyt koskaan lopulliseen tavoitteeseeni, jossa olisin pysynyt. Jojo laihdutuksen seurauksena minusta tuli ns. laiha läski, eli rasvan määrä kehossa vain kasvoi ja lihaksia väheni. 

Nyt elämäni eka kerran olen tilanteessa, jossa olen ylipainon puolella ja pudotettavia kiloja olisi toistakymmentä. En tunne itseäni valokuvista tai peilistä katsoessa. Mitkään vaatteeni eivät mahdu päälle ja joudun lainaamaan mieheni vaatteita, se jos mikä ottaa päähän. Olen erittäin sosiaalinen ihminen ja nyt myös huomaan, että tämä paino vangitsee minua kotiin. Nyt tämän vuoden puolellakin olen jättänyt pari menoa väliin ihan sen vuoksi, etten olisi tiennyt mitä laittaa päälle tai etten vain ole halunnut, että minut nähdään tässä kunnossa.

Nyt on siis pakko tehdä asialle jotain ja äkkiä! Päätin kuitenkin, etten todellakaan aloita mitään pikadieettiä, vaikka olisikin ihan huippua saada kaikki kilot jo kesään mennessä pois. Mutta sitten ne tulisi kuitenkin kesällä korkojen kera takaisin. Niinpä päätin ottaa projektille pidemmän ajan, siinä ajassa saa jo kunnon muutoksia aikaan ilman kitudieettiä ja oppii samalla uutta elämäntapaa. Saavutettuani ihanne painon aion myös opetella pitämään se. Nyt on jo niin paljon pudotettavaa, että teen  tämän enää vain tämän yhden kerran!

2 kommenttia:

  1. Samassa "veneessä" ollaan eli tsemmppiä sinulle. Seuraan mitä sinulle tapahtuu.
    T:Alli

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia paljon, sitä tarvitaan! Ja ihan mahtava löytää samalla matkalla olevia, ilman muuta seuraan myös sinun blogiasi :) Tsemppiä omalle matkallesi!

    VastaaPoista

Erittäin mielellään otan kaikenlaisia kommentteja vastaan :)